Knowing - A képlet

| Címkék: film mozi thriller sci fi cage nicolas képlet knowing 63% | 2009.06.23. 13:14

knowingNem egyszerű besorolni ezt a filmet. Kicsit katasztrófafilm, kicsit krimi-thriller, kicsit dráma, kicsit misztikus/sci-fi. Láttam már izgalmasabbat is mindegyik témából, de gondolom ez nem lep meg senkit. Az alap sztori röviden (ami nekem nagyon tetszett):
 
 
 
 
 
1959-ben egy amerikai általános iskola alsó tagozatos osztályának az a megtisztelő feladat jut, hogy egy un. (időtálló) IDŐKAPSZULÁBA elhelyezhetik a jövőről készített rajzaikat és elsüllyesztik az iskola udvarán azzal a céllal, hogy 50 évvel későbbi diákok emelik majd ki és láthatják 50 évvel ezelőtti diákok rajzait a jövőről.
 
 
Az egyik diáklány azonban kissé „sérült” személyiségűnek tűnik, és ennek kapcsán papírját egy látszólag értelmetlen számsorral írja tele. 50 évvel később nyilván ez a papiros fogja a film központi szálát mozgatni, illetve ennek tartalma.
 
Nicolas Cage alakítása szokásos, semmi kiemelkedő, átlagosan hozza a csonka, feleségét elvesztett, megroggyant-alkoholista családfő, illetve asztrofizikus-egyetemi tanár szerepét. 
 
 
A film krimi és misztikus vonala egész jó lett, jó ideig fenntartotta az érdeklődésem. A katasztrófa vonal nem túl hangsúlyos, lévén összesen három jelenet van a filmben, amiben komolyabb katasztrófákat láthatunk. Igen ám, de HOGY?! Az elsőt tátott szájjal néztem, ilyet még nem láttam, nagyon komoly volt. A második már kevésbé volt hiteles és látványos, de az is kellően komolyra sikeredett, akárcsak a harmadik katasztrófa-jelenet. Tényleg ötös amit a film ezen a téren nyújt.
 
 
A film vége nekem már túl elszálltnak, gagyinak, cukormázasnak hatott, annak ellenére, hogy nem sablonos a befejezés -értsd: nem erre számít a hálivudi filmeken felnőtt egyszeri mozibajáró-, de azért ennél többet vártam. 
 
Dr. Mozi értékelése:

A Knowing egy szórakoztató, izgalmas film. A moziból kifelé jövet nem akartam rá túl pozitív értékelést adni, de a leülepedett emlékek megszépítették az értékelésem. Ha nem tudtok másra beülni, akkor akár még kellemesen is fogtok szórakozni, nem rossz a film, de a dramaturgiája már nem működik kellőképpen, sokat akartak és keveset markoltak a készítők, kicsit szétesett a végére a cselekmény, nem tudott már 100%-osan lekötni.
 
 
 

 

 

Dr. Mozi a Knowing-ra 63%-ot ad

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr221203178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása